top of page

Corona-virus protocollen zwemlocaties!

Buiten de basisregels RIVM zijn er geen protocollen geldig. We hanteren nog wel dat 1 ouder / verzorger per zwemles kind aanwezig kan blijven.

Nieuwsbrieven 2024

 

Afzwemmen

Hiervoor ontvangt u 5 dagen van tevoren een uitnodiging via de mail.

  • Er wordt regelmatig afgezwommen.

Zwemlessen op feestdagen en andere speciale dagen

De zwemlessen op deze dagen gaan gewoon door, is dit niet het geval dan geven wij dit tijdig aan zoals u van ons gewend bent!

Wij verwachten van u dat u zich ook tijdig afmeldt als u niet komt op een van deze dagen, eigenlijk hetzelfde principe als op reguliere dagen! Afmelden kan in "Reservio" via de boekingsmail voor deze dag, die u heeft ontvangen. Drukt u op annuleren dan meldt u uw kind af en komt er een plekje vrij die mogelijk gevuld kan worden door een ander. 

Na het annuleren ziet u linksboven "Geannuleerd"  staan!

Boeken via "Reservio"

Inloggen als gast en via de kalender kunt u inboeken. U ontvangt een bevestiging als deze is goedgekeurd.

De Peppel te Ede

In de vakantieperiode "Midden" is hier geen zwemles.

 

Hotel "Klein Zwitserland" te Heelsum 

In de vakantieperioden bekijken we of de zwemlessen doorgaan a.d.h.v. de animo.

De Zanding te Otterlo

In de vakantieperiode van het park (Noord, midden en Zuid) wordt er geen zwemles gegeven. De gasten gaan dan voor. We bieden een alternatieven via "Reservio".

Zwemles zaterdag 11:30 uur

Dit is een speciale zwemles en is niet vrij te boeken. Deze zwemles is in samenwerking met "Sportclub Waag".

Doelum te Renkum

Behoudens een kleine stop in de zomervakantie gaan we hier door met de zwemlessen.

Proeflessen

Regelmatig plannen wij proeflessen in. Een proefles vindt plaats in een regulier zwemgroepje. 

Gekleed zwemmen

Na het behalen van het eerste certificaat “Walvis”, geven wij u bericht wanneer uw kind kan starten met kleding.

  • Op weg naar de “Walvis” in badkleding.

  • Op weg naar de “Kikker”: Korte broek, T-shirt, sokken en juiste schoenen.

  • Op weg naar A: Lange broek, shirt lange mouw, sokken en juiste schoenen. Bij het afzwemmen komt het ondergoed erbij. De kleding wordt over de zwemkleding gedragen. (Geen pyjama’s.)

  • Op weg naar B: Lange broek, Shirt lange mouw, sokken en juiste schoenen. Bij het afzwemmen komt het ondergoed erbij. De kleding wordt over de zwemkleding gedragen. (Geen pyjama’s.)

  • Op weg naar C: Zelfde als bij afzwemmen B, dus altijd met ondergoed. De kleding wordt over de zwemkleding gedragen.

Waarom geen pyjama?: Deze gaan strak om het lichaam zitten en vormen geen belemmering. Legging is dus ook niet goed, een broek met zakken erin wel.

 

Schoentjes

Bij het gekleed zwemmen horen schoentjes. De beste schoentjes hiervoor zijn de plastic waterschoenen. Deze zinken namelijk en vaak zien we waterschoenen met een zachte zool die blijven drijven bij het uitdoen of- gaan van de schoenen. Dit zijn niet de juiste schoenen. De goede waterschoenen zijn best stug en het is handig om ook gelijk sokken eronder te doen! Over het algemeen zijn dit schoenen met harde zolen.

Geen slippers of sandalen!

Bewassing kleding

Om de PH-waarde in het water niet te veel te verstoren, verzoek ik u om de extra kleding die gebruikt wordt na het zwemmen uit te spoelen en niet te wassen.

Begeleider tijdens de zwemles

  • Een begeleider kan de zwemles bijwonen. Gaat een ander dan uzelf, breng deze dan op de hoogte van de gang van zaken; (Slippers, overschoenen, niet filmen, geen foto’s, snelheid op het terrein, parkeren etc.)

  • De kinderen starten droog aan de zwemles en gaan vooraf niet douchen of in een peuterbad;

  • Geen andere kinderen dan de zwemles kinderen. Wijkt u hiervan af, dan horen we dat gaarne van te voren;

  • Kom op tijd, niet te vroeg;

  • Wacht tot de voorgaande groep weg is;

  • Verlaat na afloop van de zwemles, de zwemzaal en laat uw kind niet in een ander badje spelen.

Zwemles algemeen

De kinderen starten uiteraard droog aan hun zwemles, houd je dus even in voordat je te water gaat.
Het survival gedeelte (zwemmen met kleding) komt dan het meest tot zijn recht.

In de leerweg naar het diploma A werken wij met drijfmiddelen om de slagen aan te leren en te verbeteren. Als de kinderen zonder kunnen zwemmen wil dat niet zeggen dat we niet meer terugvallen op ondersteuning met drijfmiddelen. Dat doen we niet om de kinderen te plagen, maar om te voorkomen dat ze een survivalslag gaan zwemmen om boven water te blijven en de techniek verwaarlozen. Het is dus goed en noodzakelijk om regelmatig te ondersteunen met drijfmiddelen om de slagen goed aan te leren en te voorkomen dat ze slordig gaan zwemmen.
Kikker-Goud betekent niet dat er geen drijfmiddelen meer worden gebruikt, soms zonder, soms met buis, soms met kurkjes en ook wel eens met buis en kurkjes.
Per zwemleskind kan dat natuurlijk verschillen en heeft te maken met de persoonlijke aanpak.

Vrij zwemmen

Gaat u met uw kind vrij zwemmen, dan is het niet vanzelfsprekend, dat u kunt oefenen op dezelfde wijze van lesgeven door ons. Houd er rekening mee dat een toezichthouder in een zwembad, in de meeste gevallen, anders is dan een zwemonderwijzer. Zwembaden houden vaak vast aan eigen regelgeving om risico en mogelijke aansprakelijkheid, zo gering mogelijk te houden. Er zit meestal ook nog een commercieel belang achter, zodat u dure door hun toegestane drijfmiddelen, vaak ter plaatse kunt aanschaffen.

Overtuig uzelf via de website van het betreffende zwembad of bel even.

Overigens is oefenen niet nodig, moet zeker niet overdreven worden en volstaat de zwemles.  Vrij spelen in het water is belangrijker op weg naar A en voorkomt verwarring bij een kind. U kunt altijd even overleggen met een lesgever over wat er nog geoefend kan worden.

Ziektebeleid zwemschool

2024-1
2024-8
2024-7
bottom of page