Corona-virus protocollen zwemlocaties

Langzaam start alles weer op, maar we moeten ons aan protocollen houden.

Hieronder vindt u de protocollen voor de verschillende baden.

Afzwemmen

​Vanwege COVID-19 zwemmen we in kleine groepjes af.

  • Er wordt regelmatig afgezwommen.

Zwemlessen op feestdagen en andere speciale dagen

De zwemlessen op deze dagen gaan gewoon door, is dit niet het geval dan geven wij dit tijdig aan zoals u van ons gewend bent!

Wij verwachten van u dat u zich ook tijdig afmeldt als u niet komt op een van deze dagen, eigenlijk hetzelfde principe als op reguliere dagen!

Proeflessen

Volgens het aangepaste protocol zijn er weer mogelijkheden voor proeflessen.

Gekleed zwemmen

Tijdens de lessen oefenen we ook met kleding. M.u.v. de lessen voor C is dit zonder ondergoed over de zwemkleding. Bij het afzwemmen doen we natuurlijk wel het ondergoed over de zwemkleding om te voldoen aan de afzwem-eisen

Schoentjes

Bij het gekleed zwemmen horen schoentjes. De beste schoentjes hiervoor zijn de plastic waterschoenen. Deze zinken namelijk en vaak zien we waterschoenen met een zachte zool die blijven drijven bij het uitdoen of- gaan van de schoenen. Dit zijn niet de juiste schoenen. De goede waterschoenen zijn best stug en het is handig om ook gelijk sokken eronder te doen!

Zwemles 2021

In 2021 starten de kinderen uiteraard weer droog aan hun zwemles, houd je dus even in voordat je te water gaat.
Het survival gedeelte (zwemmen met kleding) komt dan het meest tot zijn recht.

In de leerweg naar het diploma A werken wij met drijfmiddelen om de slagen aan te leren en te verbeteren. Als de kinderen zonder kunnen zwemmen wil dat niet zeggen dat we niet meer terugvallen op ondersteuning met drijfmiddelen. Dat doen we niet om de kinderen te plagen, maar om te voorkomen dat ze een survivalslag gaan zwemmen om boven water te blijven en de techniek verwaarlozen. Het is dus goed en noodzakelijk om regelmatig te ondersteunen met drijfmiddelen om de slagen goed aan te leren en te voorkomen dat ze slordig gaan zwemmen.
Kikker-Goud betekent niet dat er geen drijfmiddelen meer worden gebruikt, soms zonder, soms met buis, soms met kurkjes en ook wel eens met buis en kurkjes.
Per zwemleskind kan dat natuurlijk verschillen en heeft te maken met de persoonlijke aanpak.

Wolfheze

Op de locatie Wolfheze kan er niet worden gelest op de maandag, dinsdag en donderdag door het niet kunnen waarborgen van de 1,5 meter afstand tijdens de entree en vertrek. Vanaf 1 dec  2020 starten we als alternatief in het Fletcher Hotel (Klein Zwitserland) in Heelsum op de dinsdag en donderdag.

Zwemlessen 

Op de locaties Otterlo en Wolfheze wordt gedurende de schoolvakanties geen zwemles gegeven.

Instroom op de andere locaties is dan mogelijk; Zaterdag de Peppel, Vrijdag en zondag Pluryn te Oosterbeek.